Grond Wellerwaard mag niet in uitverkoop

Di 10 januari 2017 | 0:06 Dinsdag 10 januari 2017 | 0:06
De meeste politieke partijen in de gemeenteraad van Noordoostpolder willen niet dat de grondprijs van kavels in de Wellerwaard naar beneden gaat. Dat bleek maandagavond tijdens een commissievergadering. Het college van B en W is van plan de prijs te verlagen met 27 procent. Voor de huidige grondprijs van 140 euro per vierkante meter wil niemand een kavel kopen.

De Wellerwaard is een recreatiegebied tussen Emmeloord en het Kuinderbos met ruimte voor landgoederen en grote woningen. De bedoeling is er een luxe woonwijk van te maken. Volgens een aantal fracties maakt de verlaging van de kavelprijs niet veel uit voor de doelgroep die interesse zou kunnen hebben, omdat er andere redenen zouden zijn waarom er niet gekocht wordt. Bovendien is het niet eerlijk ten opzichte van de mensen die tegen een hoger bedrag grond hebben gekocht in de nieuwe woonwijk Emmelhage, zo vindt onder meer de Partij van vrije Poldermensen.

Korting is al van kracht
Verantwoordelijk wethouder Hans Wijnants denkt wel dat goedkopere grond kopers over de streep hij trekken. Wijnants had de gemeenteraad om haar mening gevraagd zodat hij die mee kan nemen in het uiteindelijke besluit om de grondprijs al dan niet aan te passen. Maar tot ergernis van sommige fracties gaf hij toe dat de korting op de kavelprijs eigenlijk al van kracht is, omdat de nieuwe prijs inmiddels gepubliceerd en dus bij eventuele kopers bekend is.

Door de verlaging loopt de gemeente 1,2 miljoen euro mis.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel