'Mogelijk wijkbeheer met Steenwijkerland of Dronten'

NOORDOOSTPOLDER • Di 10 januari 2017 | 11:49 • Dinsdag 10 januari 2017 | 11:49
De gemeente Noordoostpolder gaat bekijken of er in de toekomst op het gebied van wijkbeheer kan worden samengewerkt met Steenwijkerland of Dronten. Dat zei wethouder Andries Poppe maandag tijdens een commissievergadering.

Raadsfracties wilden van de wethouder horen hoe het verder moet met het wijkbeheer in Noordoostpolder, nu de beoogde, verregaande samenwerking met Urk onlangs door die buurgemeente werd afgeblazen.

Volgens wethouder Poppe komt er nu eerst een plan om het wijkbeheer in Noordoostpolder zo efficiënt mogelijk te maken. Hij sluit niet uit dat de gemeente in de toekomst bepaalde taken gaat uitbesteden. Als voorbeelden noemt hij de gladheidsbestrijding of de exploitatie van de milieustraat. Volgens Poppe hoeft de service aan inwoners daar niet onder te lijden.

De samenwerking met het wijkbeheer van Urk startte drie jaar geleden bij wijze van proef. Volgens Poppe waren de ervaringen positief, maar zal de samenwerking nu worden ontvlochten. Mocht Noordoostpolder in de toekomst nog werk voor Urk verrichten, dan wordt daarvoor gewoon weer per klus een rekening gestuurd. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel