Bedrijven slaan handen ineen voor uienonderzoek

FLEVOLAND • Wo 11 januari 2017 | 10:21 • Woensdag 11 januari 2017 | 10:21
De Nederlandse uiensector slaat de handen ineen en gaat onderzoek doen naar de bestrijding van gewasziekten bij uien. Dat meldt Holland Onion Association, de branchevereniging voor uien. Het onderzoek neemt zeker drie jaar in beslag en kost twee miljoen euro. Er doen meer dan 50 bedrijven mee, waaronder een groep bedrijven uit Flevoland. Het gaat onder meer om Waterman Onions uit Emmeloord en Green Organics uit Dronten.

Nederland is de grootste uienexporteur ter wereld en vervoert uien naar 120 landen. Om die koppositie te behouden, is het belangrijk dat de kwaliteit van de ui goed blijft. In het onderzoek wordt onder meer gekeken of het oogsttijdstip en bemesting effect hebben op de kwaliteit. Ook wordt onderzoek gedaan naar de bestrijding van ziekten en plagen. 

Aan het initiatief doen uientelers, zaadproducenten en exporteurs mee. Zij betalen een groot deel. De rest wordt betaald door de topsector Agri & Food

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel