Busstation blijft minder toegankelijk voor blinden

Lelystad 11 januari 2017
Het busstation in Lelystad is niet op een veilige manier te voorzien van geleidestroken voor blinden en slechtzienden. Daarom blijft het busstation, net zoals een aantal haltes langs de dreven, voor deze gehandicapten minder toegankelijk.

Dat laat het gemeentebestuur in een brief weten aan het Gehandicapten Overleg Lelystad, het Bureau Gelijke Behandeling en het Centrum voor Maatschappelijke Ontwikkeling. Een woordvoerder van één van de drie belangenverenigingen komt binnenkort met een reactie.

Onderzoek
Na onderzoek concludeert het college van burgemeester en wethouders dat de hoge stoepranden van de busperrons verlaagd moeten worden om daar een geleidestrook over aan te leggen. Maar omdat de perrons te smal zijn, kan er geen veilige looproute worden aangelegd met een begrijpelijke geleidestrook. Het college benadrukt dat Lelystad ruim boven het landelijke gemiddelde uitkomt als het gaat om de toegankelijkheid van bushaltes.

Herinrichting
In opdracht van de provincie Flevoland en de gemeente is onderzocht op welke wijze een bushalte voor de toekomstige bussen naar Lelystad Airport ingepast kan worden. Een herinrichting van het busstation in combinatie met aparte voorzieningen voor de bus langs de Middenweg moet een gunstig effect hebben voor alle buslijnen. Daarbij zullen de toegankelijkheidsaspecten voor blinden en slechtzienden worden meegenomen, aldus het college van burgemeester en wethouders.

De drie belangenorganisaties beraden zich op een reactie.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer