Werkzaamheden vliegveld mogen beginnen

LELYSTAD • Do 12 januari 2017 | 8:19 • Donderdag 12 januari 2017 | 8:19
De werkzaamheden aan de start- en landingsbaan van Lelystad Airport kunnen deze maand gewoon beginnen. De Raad van State heeft een verzoek van twee omwonenden afgewezen, die om uitstel hadden gevraagd.

De twee menen dat hun belangen worden aangetast, als nu al met de werkzaamheden wordt begonnen. Zij vinden dat moet worden gewacht totdat de Raad van State in een andere bezwaarprocedure definitief uitspraak heeft gedaan.

De Raad van State oordeelt dat de belangen van de twee omwonenden nog niet worden geschaad, want de eerste werkzaamheden vinden plaats op het terrein van de luchthaven zelf en op ruime afstand van hun huizen. De Raad vindt het aannemelijk dat uitstel voor de luchthaven leidt tot logistieke problemen en extra kosten en wijst de bezwaren van de omwonenden daarom af.

In de andere bezwaarprocedure van de twee omwonenden en de Vogelbescherming wordt waarschijnlijk voor eind januari uitspraak gedaan. Die zaak diende al in september, maar de Raad van State heeft meer tijd nodig gehad om tot een oordeel te komen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel