Actiegroep van kottervissers groeit gestaag

URK • Do 12 januari 2017 | 14:17 • Donderdag 12 januari 2017 | 14:17
De actiegroep van kottervissers Eendracht Maakt Kracht (EMK) groeit gestaag. De club telt inmiddels 123 leden, onder wie ook veel Urker vissers. Volgens de actiegroep is nu twee derde van de Nederlandse en Belgische vissersvloot aangesloten.

De vissers zijn van mening dat de Noordzee een speeltuin is geworden voor natuur- en milieuorganisaties en energiebedrijven die windmolenparken bouwen. Ze willen dat Europese beleidsmakers meer rekening houden met het werkterrein van de vissers, omdat er bijna geen plaats meer over blijft om te vissen.

Ook de Europese aanlandplicht zet kwaad bloed. Daarom worden er online handtekeningen ingezameld. De petitie wordt bij 10.000 handtekeningen aangeboden aan leden van het Europees parlement. Er zijn inmiddels ruim 6000 mensen die hun naam hebben achtergelaten. 

Eendracht Maakt Kracht werd afgelopen zomer op Urk opgericht onder het toeziend oog van 250 belangstellenden en vissers. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel