Zes jaar cel voor moordenaar die Britse agenten aanviel

ALMERE • Za 14 januari 2017 | 9:57 • Zaterdag 14 januari 2017 | 9:57
Een man die in 2006 in Almere een vrouw vermoordde, moet in Engeland tenminste zes jaar de gevangenis in, omdat hij daar twee politieagenten met een klauwhamer heeft aangevallen.

Jamshid P. werd door de agenten betrapt tijdens een inbraak in een schuur. Toen ze hem aanspraken, pakte hij een hamer uit de schuur en viel hij de agenten daarmee aan. De politiemensen vertelden tijdens de rechtszaak dat de situatie leek op een scène uit een horrorfilm.

P. heeft voor de Britse rechtbank bekend dat hij aan het inbreken was en dat hij daarna heeft geprobeerd om de agenten te verwonden.

De oud-Almeerder kreeg van de rechter levenslang opgelegd, met de aantekening dat hij op zijn vroegst over zes jaar een verzoek om vervroegde vrijlating kan doen. Sinds 1983 zijn gevangenisstraffen in Groot-Brittannië zelden nog levenslang, zonder de mogelijkheid tot vervroegde vrijlating.

P. vermoordde in 2006 een vrouw die in Almere een appartement van hem huurde. Hij kreeg hiervoor 12 jaar cel, maar kwam in 2014 vervroegd vrij, nadat hij tweederde van zijn straf had uitgezeten. Eind 2015 zou hij op bezoek zijn gegaan bij familie in Engeland. Nadat hij zijn vlucht terug miste, pleegde hij in Sussex een aantal inbraken. Tijdens een van die inbraken werd hij opgepakt.

[https://www.youtube.com/watch?v=1PycMLxEHd0]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel