FNV tegen verschuiven betaaldata bijstandsuitkeringen

LELYSTAD • Ma 16 januari 2017 | 14:39 • Maandag 16 januari 2017 | 14:39
Vakbond FNV roept de gemeente Lelystad op om de betaaldata van bijstandsuitkeringen niet te verschuiven. De gemeente wil die data waarop het geld aan de mensen wordt overgemaakt stapsgewijs verschuiven tot uiteindelijk twee weken later.

FNV in Lelystad is daar fel op tegen. Volgens de vakbond komen mensen daardoor in financiële problemen, omdat ze dan niet op tijd aan hun verplichtingen kunnen voldoen. Bijstandsgerechtigden hebben geen enkele buffer. Ze zitten niet voor niets in een uitkering, aldus de FNV.

De gemeente wil de betaaldata veranderen om de bijverdiensten van uitkeringsgerechtigden voortaan vooraf van de uitkering af te trekken. 
Als ze toch aan die verschuiving vasthoudt, zou ze de mensen volgens de vakbond een voorschot moeten betalen, waardoor er geen achterstand ontstaat.

De voorzitter van het Participatieplatform heeft al laten weten dat hij positief is over de voorgenomen wijziging, maar dat het platform er pas in februari over vergadert.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel