Bomenkap Weerwatereiland start volgende week

ALMERE • Wo 18 januari 2017 | 12:36 • Woensdag 18 januari 2017 | 12:36
De gemeente Almere begint volgende week maandag met het kappen van bomen op het Weerwatereiland in Almere. De bomenkap was uitgesteld omdat jachthaven Haddock dreigt met een kort geding tegen de kap.

Op dit moment is nog onduidelijk of dat kort geding er komt. Mocht er volgende week een zitting komen, dan is de gemeente bereid de uitspraak van de rechter af te wachten. Als er pas over enkele weken een zitting komt, dan begint de gemeente op 23 januari met de rooiwerkzaamheden.

De bomen worden gerooid om ruimte te maken voor de wereldtentoonstelling Floriade. Dit tuinbouwevenement vindt in 2022 in Almere plaats. Eigenaar van de jachthaven Philippe van Thiel wil weten of de vergunningen van de gemeente wel in orde zijn. Van Thiel zegt dat zijn advocaat donderdag nog een gesprek heeft met de advocaat van de gemeente. Daarna beslist hij of hij het kort geding doorzet. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel