Wisselende reacties op besluit uitbreiding luchthaven

LELYSTAD • Wo 18 januari 2017 | 12:50 • Woensdag 18 januari 2017 | 12:50
De uitspraak van de Raad van State over de uitbreiding van Lelystad Airport roept wisselende reacties op. De Raad wees de bezwaren af van de Vogelbescherming en twee omwonenden. Hierdoor kan de uitbreiding van de luchthaven definitief doorgaan.

Vogelbescherming Nederland
De Vogelbescherming is teleurgesteld dat zij geen gelijk heeft gekregen, zegt woordvoerder Kees de Pater. De organisatie blijft erbij dat een eerder onderzoek naar de gevolgen van de uitbreiding van het vliegveld voor vogelsoorten onvolledig en achterhaald is.

De Vogelbescherming constateert dat de Raad van State geen aanvullende maatregelen nodig vindt om de veiligheid van het vliegverkeer te garanderen, en soorten in stand te houden. Dan hoeven er rond de Oostvaardersplassen dus ook geen vogels te worden afgeschoten, stelt de organisatie. Zij gaat er op toezien dat dit ook niet gebeurt.
Wat betreft het beleid om de positie van de kiekendief in Flevoland te garanderen, mag er nog wel een extra inspanning worden geleverd, zegt de Vogelbescherming.

Gemeente Lelystad
De gemeente Lelystad is zeer blij met de uitspraak van de Raad van State. Volgens wethouder Jop Fackeldey schept die duidelijkheid over de ontwikkeling van de luchthaven als economische motor van Flevoland en Lelystad.

Schiphol Group
Ook de Schiphol Group is verheugd met de uitspraak. Lelystad Airport kan hierdoor worden ontwikkeld tot de vakantieluchthaven van Nederland. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel