'Verdachte schietpartij handelde uit noodweer'

ALMERE • Wo 18 januari 2017 | 15:44 • Woensdag 18 januari 2017 | 15:44
Het slachtoffer van een schietpartij aan de S. van Ravesteynstraat in Almere moet gehoord worden in de strafzaak tegen de verdachte. Dat bepaalde de rechtbank in Lelystad woensdag. De schietpartij vond vorig jaar oktober plaats. 

'Uit noodweer'
De 30-jarige verdachte uit Almere handelde uit noodweer, zei zijn advocaat. Een man wilde de woning binnendringen en de verdachte wilde dat tegengaan. Hij kreeg vervolgens een steen naar zijn hoofd. De situatie zou zo dreigend zijn geworden, dat schieten onvermijdelijk leek. De advocaat wil het slachtoffer onder meer bevragen over de steen die hij zou hebben gegooid.

Zwaargewond
Het slachtoffer raakte zwaargewond en kampt nog altijd met de gevolgen. Zo zou hij ontstekingen aan zijn wonden hebben en aanhoudende koorts hebben. Daardoor kon hij nog niet gehoord worden. De rechtbank wil dat dat alsnog gebeurt, eventueel zelfs bij hem thuis.

'Verdachte heeft het zwaar'
De verdachte wilde graag voorwaardelijk op vrije voeten gesteld worden. Hij zou het zwaar hebben in de cel, mede door PTSS die hij opliep door twee zware mishandelingen enkele jaren geleden. Hij wordt daar op dit moment niet voor behandeld. De man hangt al een celstraf van twee maanden boven het hoofd, die hem eerder was opgelegd wegens verboden wapenbezit.

De rechters achten de kans op herhaling te groot en mede daarom komt hij nog niet op vrije voeten. De zaak wordt in mei verder behandeld. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel