Gemeente trekt bijna 3,5 miljoen uit voor MFA Rutten

RUTTEN • Do 19 januari 2017 | 17:02 • Donderdag 19 januari 2017 | 17:02
De gemeente Noordoostpolder wil bijna 3,5 miljoen euro uittrekken voor de bouw van een multifunctionele accommodatie (MFA) in Rutten. In het nieuwe gebouw moeten scholen, een kinderopvang, het dorpshuis en de sportverenigingen worden ondergebracht.

Dorpsbelang Rutten blij
Dorpsbelang Rutten is erg blij met het voornemen van de gemeente. Inwoners van het dorp mochten twee jaar geleden kiezen uit vier verschillende plannen. Een meerderheid sprak toen de voorkeur uit voor één locatie bij de sportvelden waarin alle voorzieningen zijn ondergebracht. De gemeente neemt dit plan dat door een werkgroep uit het dorp is opgesteld nu over.

Dorpsbelang wil zelf zo'n drie ton aan de bouw van de MFA bijdragen. De gemeenteraad moet volgende maand nog wel instemmen met het voorstel. Volgens dorpsbelang is er onder raadsleden veel steun voor de plannen.

'MFA belangrijke impuls voor dorp'
Volgens wethouder Henk Suelmann zal de bouw van de MFA is een belangrijke impuls aan het dorp geven. "De vrijkomende locaties van de scholen, kinderopvang en het dorpshuis bieden weer ruimte voor bijvoorbeeld woningbouw. In het dorp ontstaat straks één centrale ontmoetingsplek voor alle Ruttenaren, van jong tot oud. Samenwerking tussen deze verschillende partijen is eenvoudiger en aantrekkelijker omdat ze straks één gebouw delen."

Als alles volgens verwachting verloopt, kan de MFA volgens de gemeente in 2019 haar deuren openen voor de inwoners van Rutten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel