VoedselLoket Almere even gesloten

ALMERE • Vr 20 januari 2017 | 12:43 • Vrijdag 20 januari 2017 | 12:43
Het voedselLoket Almere verhuist dit weekend naar een groter gebouw. Het huidige pand aan de Ambachtsmark is te klein geworden omdat steeds meer Almeerders gebruik maken van het loket. Het nieuwe pand ligt een stukje verderop aan de Steiger.

Niet alleen voedsel
De zaak is uit zijn jasje gegroeid. Sinds de winkel hier vier jaar geleden introk, is het beroep op deze voorziening sterk gestegen. Van 250 huishoudens toen naar 650 huishoudens nu. Dat betekent dat nu rond 1300 Almeerders gebruik maken van het voedselloket.
Niet alleen het aantal klanten is toegenomen, ook zijn er taken bijgekomen. Zo is het niet alleen een winkel meer voor levensmiddelen, maar ook voor kleding, meubelen en witgoed.  "We zijn de kleinschaligheid voorbij", zegt coördinator Jitske Steendam.

Het loket draait volledig op vrijwilligers; zo'n 160 vast en maar liefst 800 mensen worden incidenteel ingeschakeld. Vooral de laatste tijd was het druk, want naast de gebruikelijke activiteiten moest er ook worden geklust in het nieuwe gebouw op industrieterrein De Steiger in Haven. 

Het gebouw op De Steiger staat al enkele jaren leeg. Het voedselloket gaat het huren voor een 'zeer schappelijke prijs'. De ruimte is bijna vier keer zo groot als de oude vestiging. Er is een ruime opslagruimte, er komen aparte ruimtes voor kleding, speelgoed en meubelen en witgoed. 

Voedselloket is geen voedselbank
Het voedselloket is geen voedselbank; die laatste verzamelt overgebleven voedsel van onder meer supermarkten terwijl het voedselloket uitgaat van de hulpvraag van mensen die de spullen zelf niet kunnen betalen. Het is niet vrijblijvend, mensen die hier aankloppen moeten meedoen aan een programma om zo snel mogelijk weer zonder hulp te komen. Steendam: "We zijn soepel aan de poort, maar streng onderweg." Het streven is dat klanten maximaal een half jaar bij het voedselloket komen.

[https://twitter.com/voedselloketalm/status/822394866692804615]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel