Onderzoek corruptie politie: invallen bij bedrijven

ALMERE • Vr 20 januari 2017 | 20:32 • Vrijdag 20 januari 2017 | 20:32
De rijksrecherche heeft deze week invallen gedaan bij twee Almeerse bedrijven. Dat meldt dagblad NRC. Aanleiding is het onderzoek naar corruptie binnen de politie. Centraal in dat onderzoek staat de voormalige voorzitter van de centrale ondernemingsraad van de nationale politie Frank Giltay, uit Almere. Ook bij hem heeft de politie een huiszoeking verricht.

De COR zou onrechtmatige uitgaven hebben gedaan. De afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten van de politie vermoedt dat de oud-voorzitter zich schuldig heeft gemaakt aan strafbare feiten. De bestedingen waren "niet transparant, in toenemende mate disproportioneel en de verantwoording was onzorgvuldig en onvolledig”. 

Onder de bedrijven die meegenomen worden in het strafrechtelijk onderzoek is een boekingsfirma die evenementen organiseerde voor de COR. De directeur van dat bedrijf bevestigt de huiszoeking maar mag daar lopende het onderzoek niets over zeggen.

De rijksrecherche is naar verluidt op zoek naar informatie over valse facturen die door de voorman van de COR zouden zijn gebruikt. Ook zoekt de rijksrecherche inlichtingen over ontoelaatbare contacten tussen Giltay en korpschef Gerard Bouman die vorig jaar gedwongen werd op te stappen. Het landelijk parket van het Openbaar Ministerie wilde NRC vrijdag geen reactie geven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel