Onafhankelijk onderzoek naar verhuizing camping Waterhout

ALMERE • Za 21 januari 2017 | 0:05 • Zaterdag 21 januari 2017 | 0:05
De branchevereniging voor recreatieondernemers in Nederland (Recron) onderzoekt welke locatie het meest geschikt is voor camping Waterhout in Almere om eventueel naartoe te verhuizen. Het onafhankelijke onderzoek wordt betaald door de gemeente. De campingeigenaren staan achter het onderzoek. 

Camping Waterhout ligt midden op het toekomstige Floriadeterrein. De gemeente ziet het liefst dat de camping uit het gebied vertrekt, maar de eigenaren verzetten zich hiertegen.

Meerdere locaties in beeld
Het onderzoek richt zich op meerdere locaties, waaronder een plek aan het Gooimeer in Haven. Maar ook wordt gekeken naar het Weerwatereiland tegenover de huidige locatie en een plek op het Floriadeterrein zelf. Uit het onderzoek moet ook blijken of de camping zonder problemen over kan naar een nieuwe plek.

Weerwatereiland
De gemeente start maandag met de bomenkap op het Weerwatereiland. De campingeigenaren hopen dat de gemeente daar vanaf ziet. In een verklaring staat: "Voordat er gekapt wordt, vinden wij dat in het plangebied Floriade de mogelijkheid voor een camping eerst duidelijk moet zijn, zodat wij een welbewuste keuze uit de verschillende mogelijkheden kunnen bekijken. Wij willen dat dit is onderzocht voordat er gekapt wordt".

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel