Vondst explosief leidt tot grote afzetting

ALMERE • Ma 23 januari 2017 | 17:16 • Maandag 23 januari 2017 | 17:16
Een ruime omgeving van opslagpand ALLSAFE aan de Omroepweg in Almere is maandag uren afgezet geweest in verband met de vondst van een explosief. 

De Koninklijke Marechaussee deed onderzoek in één van de boxen van het bedrijf. Volgens een woordvoerder werd er tijdens de doorzoeking iets gevonden waar de Explosieven Opruimingsdienst Defensie naar moest kijken. De EOD en explosieven-experts van de politie hebben de stof onderzocht en rond 20:30 uur meegenomen. Mannen in witte pakken zijn langdurig in het gebouw aanwezig geweest.

Ook burgemeester Franc Weerwind kwam poolshoogte nemen. Hij gaf aan altijd te komen kijken als de veiligheid van Almere in het geding is. Of dat in dit geval aan de orde was wilde hij niet zeggen.

Een ooggetuige meldde dat de marechaussee maandagmiddag al enige tijd bezig was met een doorzoeking. Daarbij werd ook een hond ingezet. Op enig moment moest iedereen onmiddellijk weg. Het is niet bekend met welke zaak de marechaussee bezig is. De woordvoerder wil daar niets over zeggen, behalve dat het gaat om een lopend groot strafrechtelijk onderzoek. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel