Explosief gevonden bij onderzoek naar vermogenscriminaliteit

ALMERE • Di 24 januari 2017 | 13:09 • Dinsdag 24 januari 2017 | 13:09
De explosieve stof die maandag in een opslagunit in Almere werd ontdekt, is aangetroffen tijdens een lopend onderzoek naar vermogenscriminaliteit. Dat zegt de Koninklijke Marechaussee. Volgens een woordvoerder is er geen link met bijvoorbeeld terrorisme. Vragen over eventuele aanhoudingen of in beslag genomen goederen wil de woordvoerder niet beantwoorden. Het onderzoek valt volgens hem onder het arrondissementsparket Noord-Holland.

Explosieven Opruimingsdienst
Tijdens de doorzoeking van een box bij het bedrijf ALLSAFE stuitten medewerkers van de Koninklijke Marechaussee maandag op een onbekende stof. De ruime omgeving van het bedrijf werd afgezet en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie kwam naar Almere. Die heeft de stof halverwege de avond afgevoerd. De afzetting rond het gebouw werd vervolgens opgeheven.

'Vervelend incident'
De directeur van ALLSAFE spreekt dinsdagmorgen van een vervelend incident. Volgens hem is er niet direct sprake van financiële schade, maar heeft een aantal nietsvermoedende klanten door de plotselinge ontruiming wel geruime tijd buiten in de kou moeten wachten.

Hoewel het pand in Almere vol hangt met camera's en het bedrijf heel alert is, kan volgens de directeur niet honderd procent voorkomen worden dat een huurder verboden spullen in een box opslaat. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel