'Oorlogsmonument naar Agora'

LELYSTAD • Di 24 januari 2017 | 13:17 • Dinsdag 24 januari 2017 | 13:17
Het 4,5 mei en veteranen comité Lelystad is voor een verplaatsing van het oorlogsmonument van het Stadspark naar het plein voor theater Agora. Dat laat voorzitter Tony Merkelbach in een brief aan de gemeenteraad weten.

Het comité stelde een verhuizing van het monument vorige maand voor de eerste keer aan de orde. De huidige locatie zou te klein zou zijn, de bereikbaarheid te laat te wensen over en de plek is gevoelig voor vandalisme, vindt het comité.

De laatste jaren wordt de dodenherdenking steeds drukker bezocht en dat leidt volgens Merkelbach tot praktische problemen. Bij het theater is daar geen sprake van. "Deze plek geeft voldoende ruimte om alle partijen te herbergen en ligt ook in het zicht van het theater, zodat er meer toezicht is dan in de huidige situatie,'' benadrukt de voorzitter.

Als het aan het comité ligt, wordt dit jaar al op de nieuwe locatie herdacht. De gemeenteraad bespreekt het voorstel volgende week dinsdag.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel