Zes leerlingen Arcus in cel voor belagen conciërge

LELYSTAD • Wo 25 januari 2017 | 10:54 • Woensdag 25 januari 2017 | 10:54
Zes leerlingen van scholengemeenschap Arcus in Lelystad zijn aangehouden omdat ze op hun school een conciërge zouden hebben belaagd. De politie verdenkt de scholieren van openlijke geweldpleging.

Conciërge wilde ruzie sussen
Volgens de school wilde de conciërge tijdens de middagpauze ingrijpen bij een ruzie tussen twee leerlingen, die veel bekijks trok. Hij zou door een scholier in het gezicht gespuugd zijn en vervolgens door een groep leerlingen zijn belaagd.

De gealarmeerde politie besloot vijf leerlingen aan te houden. Agenten zouden daarbij gehinderd zijn door andere scholieren. Onder deze leerlingen was één meisje, dat later weer naar huis mocht. De vier andere verdachten hebben de nacht in de cel doorgebracht. 

Nog meer verdachten
Volgens de politie hebben zich woensdagmorgen nog twee leerlingen vrijwillig gemeld op het bureau. Twee andere scholieren die ook bij het incident betrokken waren, zijn door de politie uitgenodigd om zich te komen melden.

Aangifte en nadere stappen
Volgens rector Philip Wim Lindeman van scholengemeenschap Arcus gaat het naar omstandigheden goed met de conciërge. De school neemt de zaak hoog op. Er is aangifte gedaan en de school beraadt zich op te nemen stappen. Die worden niet alleen gezet tegen de aangehouden leerlingen, maar ook tegen degenen die het werk van de politie moeilijk maakten.

De rector legt een link naar eerdere incidenten in het land waarbij ambulancepersoneel en politie werden gehinderd in hun werk. Hij wil voorkomen dat dit gedrag als normaal wordt gezien op zijn school.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel