Tot nu toe vijf leningen asbestdaken verstrekt

LELYSTAD • Wo 25 januari 2017 | 17:46 • Woensdag 25 januari 2017 | 17:46
De gemeente Lelystad heeft tot nu toe vijf leningen aan huiseigenaren verstrekt die hun asbestdak willen vervangen. Gemiddeld gaat het om een lening van 10.000 euro per eigenaar. De meeste aanvragen komen uit de wijk Haf, waar in oktober op kleine schaal met vervanging is begonnen.

In totaal 22 eigenaren hebben sinds november de zogeheten stimuleringslening aangevraagd, maar de meeste aanvragen zijn nog in behandeling. Van drie eigenaren is de lening afgewezen omdat hun financiële situatie niet toestaat dat ze die aangaan.

Tweede Kamer wil bewoners helpen
De Tweede Kamer heeft dinsdag een motie aangenomen, die het kabinet oproept om deze groep huiseigenaren met te weinig geld toch in staat te stellen hun dak te vervangen. De staatssecretaris moet voor de zomer met voorstellen komen. Lelystad wacht deze af. Voor de eigen stimuleringslening heeft Lelystad dit jaar een half miljoen euro in kas. Daarmee kunnen dus zo'n vijftig daken worden gefinancierd.

Van het Rijk moeten alle asbestdaken in 2024 zijn verwijderd, omdat asbest gevaarlijk is voor de volksgezondheid.


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel