Motie van treurnis tegen wethouder Herrema

ALMERE • Do 26 januari 2017 | 20:43 • Donderdag 26 januari 2017 | 20:43
De ChristenUnie in Almere dient alsnog een motie van treurnis in tegen PvdA-wethouder Tjeerd Herrema. De partij wil een signaal afgeven dat Herrema het dossier rond camping Waterhout niet goed heeft geleid.

De gemeente Almere begon vorig jaar een procedure om de camping te onteigenen. De camping moet plaatsmaken voor de Floriade die daar in 2022 moet plaatsvinden. Bij de procedure heeft de gemeente diverse keren fouten gemaakt.

Onvoldoende controle
Uit een donderdagavond openbaar gemaakt feitenrelaas blijkt dat de fouten hebben kunnen ontstaan, omdat het dossier vooraf onvoldoende is gecontroleerd. Herrema gaf aan dat hij er van uit was gegaan dat er een zogeheten 'voortoets' was gedaan. Toen hij vroeg of het dossier in orde was, kreeg hij van zijn ambtenaren en twee externe adviseurs te horen dat het goed zat. Herrema stelt dat de als de voortoets was voorgelegd de fouten in het dossier eerder aan het licht waren gekomen.

Aansprakelijk
De gemeente heeft de twee adviesbureaus aansprakelijk gesteld voor het niet uitvoeren van hun werk. Of dit tot juridische procedures of een schikking leidt kan Herrema nog niet zeggen. De gemeente probeert er in eerste instantie met goed overleg uit te komen.

De motie van treurnis van de ChristenUnie maakt op 9 februari in de praktijk weinig uit en is vooral symbolisch. Alleen AP/OPA sprak zich er donderdag voor uit. De PVV beraadt zich op een reactie op het feitenrelaas en sluit een motie van wantrouwen niet uit.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel