'Bestemmingsplan staat bomenkap Floriade-terrein toe'

ALMERE • Vr 27 januari 2017 | 0:16 • Vrijdag 27 januari 2017 | 0:16
De bomenkap op het toekomstige Floriade-terrein in Almere is toegestaan volgens het huidige bestemmingsplan. De kap is ook niet strijdig met het nieuwe bestemmingsplan, dat nog ter inzage ligt. Dat stelde wethouder Herrema na vragen van de PVV en enkele insprekers.

De partij en omwonenden zijn verbaasd dat er sinds deze week bomen worden gekapt. Het indienen van zienswijzen op het nieuwe bestemmingsplan is volgens hen zinloos als de gemeente haar gang toch al gaat. Zij vinden het zonde dat een stukje volgroeid groen moet wijken voor de Floriade.

Plan wel aangepast
Volgens Herrema staan het huidige bestemmingsplan en de Boswet de kap toe. Met de goedkeuring voor het Masterplan Floriade heeft de raad toestemming gegeven om het gebied opnieuw in te richten. Na reacties van inwoners is het oorspronkelijke plan volgens Herrema aangepast, zodat er minder bomen worden gekapt dan eerst was gepland.

Het nieuwe bestemmingsplan heeft betrekking op het terrein waar de Floriade moet komen. Hierop zijn nog wijzigingen mogelijk. Zo willen bewoners van de Filmwijk bomen laten staan aan de oostkant van het eiland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel