Raadslid: 'Ik laat me niet chanteren door wethouder'

URK • Di 31 januari 2017 | 22:16 • Dinsdag 31 januari 2017 | 22:16
Gemeenteraadslid Anja Keuter van de Unie Gemeentebelangen op Urk vindt dat wethouder Geert Post haar bedreigt en chanteert. 

Keuter wilde een gesprek houden tussen de gemeenteraad van Urk en de provincie Flevoland over de nog aan te leggen buitendijkse servicehaven bij Urk. Dat zou wethouder Post geen goed idee hebben gevonden. Hij zou haar telefonisch hebben laten weten dat als ze haar plan toch door zou zetten, het project zou stranden. Dat zou dan de schuld zijn van Keuter.

Onvoldoende regie
Nadat Keuter de gemeenteraad dinsdagavond had geïnformeerd, wilde Geert Post er niet inhoudelijk op reageren. Dat wilde hij ook niet op de kritiek van oppositiepartij CDA. Die verwijt Post dat hij de regie niet heeft genomen in het dossier buitendijkse haven. Ook zou hij niet aan tafel zitten bij belangrijke besprekingen over dit onderwerp.

Minachting van de raad
Zowel het CDA en Unie Gemeentebelangen vinden het minachting van de gemeenteraadsleden dat Post niet inhoudelijk op hun vragen inging. Voor hen is de kwestie nog niet afgedaan. Ze gaan deze opnieuw ter sprake brengen in de eerstvolgende vergadering.

Post liet in een verklaring wel weten dat de provincie en ondernemers op Urk er bijna uit zijn en de kans groot is dat de buitendijkse servicehaven Flevoport er komt. Hij vertelde niet hoe het financiële gat in de begroting wordt gedicht. Post wilde ook voor de camera van Omroep Flevoland niet ingaan op de kritiek van Keuter en het CDA.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel