Bouwkuip haven Flevokust gesloten

LELYSTAD • Wo 1 februari 2017 | 14:19 • Woensdag 1 februari 2017 | 14:19
De ontwikkeling van de buitendijkse haven Flevokust bij Lelystad heeft woensdagmiddag een nieuwe mijlpaal bereikt. De bouwkuip van de buitendijkse kade is afgesloten, zodat het kunstmatige eiland kan worden aangelegd.

Flevolandse bestuurders, exploitant CTU en de bouwer hebben het sluiten van de bouwkuip vanaf het schip De Zuiderzee gadegeslagen.

Flevokust is een nieuwe overslaghaven vlak naast de Maximacentrale. Hier worden straks containers overgeslagen. Vooral agrarische producten zullen vanuit Flevoland via Flevokust per binnenvaartschip worden vervoerd naar verwerkende bedrijven of de haven in Rotterdam. De haven moet de logistieke positie en de concurrentiekracht van ondernemers versterken en geeft daarmee een belangrijke impuls aan de economie van de regio.

Flevokust komt uiteindelijk te bestaan uit twee gedeelten. Naast de buitendijkse haven legt de gemeente Lelystad een binnendijks bedrijventerrein aan. De eerste fase moet eind dit jaar klaar zijn.



 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel