Windpark moet effecten beter onderzoeken

SWIFTERBANT • Do 2 februari 2017 | 18:43 • Donderdag 2 februari 2017 | 18:43

Windvereniging SwifterwinT moet beter aangeven wat de milieueffecten zijn van het geplande windmolenpark bij Swifterbant. Dat adviseert de commissie voor de milieu-effectrapportage.

SwifterwinT wil bij Swifterbant op grondgebied van Dronten en Lelystad in 2020 een park met 65 windmolens bouwen, het Windplan Blauw.

De commissie voor de mer vindt niet helder wat de effecten van de molens zijn op de omgeving. Dat geldt voor de bouwfase van de nieuwe molens, maar ook voor de periode waarin de nieuwe molens en bestaande windmolens tegelijkertijd in bedrijf zijn. De zogeheten 'dubbeldraaifase'. Het aantal vogels en vleermuizen dat mogelijk slachtoffer wordt van de parken moet beter worden uitgezocht. Ook moeten maatregelen worden voorgesteld die de hinder verminderen.

Verder moet rekening worden gehouden met de nabijheid van andere windparken, zoals bij Urk, en de hoogtebeperkingen die door Lelystad Airport worden opgelegd.

In SwifterwinT werken drie windverenigingen uit de omgeving van Dronten samen. In oktober hebben zij een overeenkomst getekend met energiebedrijf Nuon Wind, de provincie, de gemeenten Dronten en Lelystad en het Rijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel