Ouders zamelen geld in voor onderzoek naar ziekte zoon

Urk 5 februari 2017
De zesjarige Reinoud Bakker uit Urk lijdt aan de zeldzame Noordzeeziekte. Het is een ernstige genetische aandoening, waarbij patiënten last hebben van epilepsie en spierschokken. De ziekte is erfelijk. De ouders van Reinoud zijn drager van de ziekte. Over de hele wereld hebben 25 mensen deze ziekte, waarvan tien in Nederland.

De schokjes in zijn lichaam maken voor Reinoud alle bewegingen, zoals lopen, fietsen en schrijven, lastiger. De ziekte is progressief, wat inhoudt dat hoe ouder Reinoud wordt, hoe heftiger de schokken worden.

Actie op Facebook
Over de ongeneeslijke ziekte is verder nog weinig bekend. Albert en Maria Bakker zijn daarom in actie gekomen. Ze hebben het verhaal van Reinoud op Facebook geplaatst en de reacties waren overweldigend. De inwoners van Urk hebben geld ingezameld, dat ingezet kan worden voor onderzoek.

Tweede inzamelactie
Ze kwamen ook in contact met de ouders van Luna, een meisje uit Leeuwarden met dezelfde ziekte. Zij waren ook geld aan het inzamelen. In korte tijd werd 50.000 euro opgehaald om in het UMCG ziekenhuis in Groningen met onderzoek te beginnen. De ouders van Reinoud laten weten dat donaties meer dan welkom zijn.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer