Jan Rozendal, drijvende kracht achter dodenherdenking, overleden

DRONTEN • Di 7 februari 2017 | 10:44 • Dinsdag 7 februari 2017 | 10:44
Jan Rozendal, de drijvende kracht achter de dodenherdenking in Dronten, is maandag op 71-jarige leeftijd overleden. Hij was jarenlang voorzitter van de stichting 4 Mei Herdenking Dronten. Vanwege zijn verdiensten voor de 4 mei-herdenking kreeg hij in 2010 de erepenning van de gemeente Dronten.

Jan Rozendal was ook de initiatiefnemer van de komst van airgunners uit de Tweede Wereldoorlog naar Dronten. Vele jaren lang waren groepen airgunners prominent aanwezig tijdens de dodenherdenking. Dat zijn er in de loop der jaren een stuk minder geworden. Burgemeester Aat de Jonge sprak daarom nog op Rozendal's ziektebed over een nieuwe invulling van de herdenking. 

De in 1945 geboren Rozendal was op veel terreinen actief voor de Dronter samenleving. Veel van die functies heeft hij de afgelopen jaren om gezondheidsredenen neergelegd.

Zo nam hij een jaar geleden na 35 jaar afscheid als bestuurslid van de IJsclub Dronten. Bij die gelegenheid werd hij benoemd tot erelid en kreeg hij een speld van de KNSB. Ook speelde hij een groot deel van zijn leven bij een muziekvereniging, waarvoor hij in 2016 een gouden speld kreeg. Daarnaast was hij bestuurslid van de stichting Geschiedschrijving Dronten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel