Vandaag stemming grote grazers Oostvaardersplassen

LELYSTAD • Wo 8 februari 2017 | 8:14 • Woensdag 8 februari 2017 | 8:14
Woensdag wordt op het provinciehuis gestemd over het plan van de VVD en SGP over het beheer van de Oostvaardersplassen. Daarin staat een pleidooi voor minder grote grazers en meer toerisme. Het ziet er naar uit dat een meerderheid van de statenleden het plan steunt.

Naar verwachting stemmen PvdA, PvdD en GroenLinks tegen. De partijen liepen in januari weg uit een debat over de Oostvaardersplassen. Ze vonden dat ze niet de ruimte kregen om tegen het voorstel in te gaan. Ook gaven ze aan niet voldoende kennis te hebben om het plan goed te beoordelen. De oppositiepartijen organiseerden daarom vorige week zelf een informatiebijeenkomst. 

Als het voorstel wordt aangenomen dan wordt er een commissie gevormd die zich over het plan gaat buigen. Zij brengt dan bijvoorbeeld een advies uit over het gewenste aantal grote grazers per hectare. Volgende winter zou er dan een een nieuw faunabeheerplan moeten liggen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel