Slachtoffer schietincident is 19-jarige vrouw

LELYSTAD • Wo 8 februari 2017 | 14:33 • Woensdag 8 februari 2017 | 14:33
​Het slachtoffer van het schietincident dat dinsdag in de buurt van de Lelystadse rechtbank plaatsvond, is een 19-jarige vrouw. Dat meldt de politie. Een man 26 uit Lelystad is aangehouden als verdachte. Volgens de politie wordt hij verdacht van poging tot moord of doodslag.

Het slachtoffer werd rond 15:00 uur neergeschoten. Dat gebeurde aan de Schepenen, ter hoogte van de rechtbank. Na de melding van de schietpartij vonden agenten de vrouw gewond in een sloot. De man was ook nat, maar hij was zelf alweer uit het water geklommen. De politie onderzoekt nog waarom de twee in het water waren beland. Gehoopt wordt dat getuigen hier meer over kunnen vertellen.

De vrouw ligt nog in het ziekenhuis. Het is niet bekend wat de relatie tussen de man en de vrouw is. De verdachte zit nog vast. Hij zit in zogeheten beperking en mag alleen contact hebben met zijn advocaat. Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel