Voortaan met touringcar naar Reformatorische school

Flevoland 9 februari 2017
Bussen worden flexibeler ingezet
Flevolandse leerlingen van Reformatorische scholen in Overijssel en Gelderland gaan in de toekomst waarschijnlijk met een touringcar naar school. Het gaat om de lijnen vanuit Zeewolde, Lelystad en Urk naar Scholengemeenschap Pieter Zandt, het Hoornbeeck College en de Guide de Brès scholengemeenschap.

Flexibeler 
De leerlingen reizen nu nog met het openbaar vervoer, maar vervoerder OV Regio IJsselmond heeft een verzoek bij de provincie Flevoland en Overijssel gedaan om dit te wijzigen. De dienstlijnen worden bijna alleen maar gebruikt door studenten en een touringcar zou flexibeler zijn. Zo kan de dienstregeling bijvoorbeeld aangepast worden bij afwijkende lesdagen en lestijden. 

Controles blijven 
OV Regio IJsselmond blijft wel eindverantwoordelijk en moet ook aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moeten de bussen worden voorzien van apparatuur voor de OV-chipkaart en moeten er ook controles worden uitgevoerd tegen zwartrijders. 

De vervoerder blijft de vertrektijden wel op haar website vermelden, zodat andere reizigers op de hoogte blijven. Niet-scholieren zouden dan ook nog gebruik van de buslijnen kunnen maken.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer