Overleg gemeente met taxichauffeurs 'lachwekkend'

Almere 9 februari 2017
Overleg taxichauffeurs en gemeente na onrust op station
Bij het overleg tussen de gemeente Almere en de taxibranche zaten drie chauffeurs aan tafel. Dat laten verschillende Almeerse taxichauffeurs weten aan Omroep Flevoland. Ze zeggen dat niet iedereen op de hoogte was van het overleg. Meerdere taxirijders zeggen dat ze geen uitnodiging hebben gekregen.

Onrust
De gemeente Almere liet woensdag weten dat er overleg is geweest  met 'een representatieve vertegenwoordiging van de taxibranche in de stad'. De gemeente had het overleg georganiseerd naar aanleiding van een reportage van Omroep Flevoland over onrust tussen chauffeurs op het station Almere Centrum. Taxirijders zouden elkaar intimideren en bedreigen om klanten van elkaar af te pakken. De gemeente noemde het overleg 'open en constructief.'

Lachwekkend
Eén chauffeur noemt het 'lachwekkend' dat de gemeente met drie chauffeurs aan tafel spreekt van 'een breed overleg'. Hij hekelt de houding van de gemeente dat de chauffeurs samen oplossingen moeten vinden voor hun meningsverschillen over tarieven en spelregels. Volgens de chauffeur is het de taak van de politie te handhaven als taxirijders zich misdragen.  

Een woordvoerder van de gemeente Almere laat weten dat meerdere taxichauffeurs zijn uitgenodigd, maar dat niet iedereen wilde komen.

Oplossing
Van de aanwezige chauffeurs had één handtekeningen van collega's verzameld. Die chauffeurs zouden daarmee hebben willen aangeven dat zij geen heil zien in een vergunningensysteem met een standplaats achter een slagboom. Zo'n systeem zou onnodig duur en ingewikkeld zijn.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer