'Oversteekplaatsen Marknesserweg moeten dicht voor fietsers'

Noordoostpolder 9 februari 2017
Oversteken is levensgevaarlijk
De provincie moet het fietsers onmogelijk maken om de Marknesserweg over te steken bij voetgangersoversteekplaatsen. Dat vinden omwonenden van de provinciale weg tussen Emmeloord en Marknesse. De oversteekplaatsen zijn aangelegd om naar de bushaltes aan weerszijden van de weg te kunnen lopen.

'Levensgevaarlijke situatie'
Een paar jaar geleden is langs de Marknesserweg een parallelweg voor het langzame verkeer aangelegd. Fietsers die aan de noordkant van de weg wonen, hoeven sindsdien de weg niet meer over te steken om in Emmeloord of Marknesse te komen. Maar volgens omwonenden steken scholieren de weg nog steeds over, bijvoorbeeld omdat ze vrienden op het fietspad aan de overkant zien rijden.

Volgens omwonenden is het oversteken bij de bushaltes niet alleen illegaal maar ook levensgevaarlijk. Vorig jaar raakten in september en oktober twee fietsers gewond toen ze de weg overstaken. Omwonende Marius Langebeeke vindt dat de provincie maatregelen moet nemen. Hij denkt dat het plaatsen van hekken die door fietsers lastig te passeren zijn, veel zou oplossen.

Provincie ziet geen oplossing
Volgens de provincie is het lastig om iets aan de situatie te doen. Het plaatsen van hekken is geen oplossing, omdat scholieren dan wel illegaal iets verderop zullen oversteken. De provincie vindt het een verantwoordelijkheid van de ouders dat ze hun kinderen op de gevaren wijzen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer