Lange wachttijden voor rijbewijs en paspoort

ALMERE • Do 9 februari 2017 | 18:50 • Donderdag 9 februari 2017 | 18:50
Wie eindelijk zijn rijbewijs heeft gehaald, wil zo snel mogelijk het eerste blokje om zonder toezicht. In Almere moet de kersverse bestuurder daarvoor lang geduld hebben. De wachttijd voor het felbegeerde roze pasje is opgelopen tot maar liefst drie weken.

Net als in veel andere gemeenten staat er in Almere officieel één tot vijf dagen voor het ophalen van het rijbewijs. Door onderbezetting is dat op dit moment niet haalbaar. Ook het vernieuwen van paspoorten kunnen Almeerders beter niet uitstellen tot vlak voor de vakantie. De kans dat het paspoort dan niet op tijd klaar is, is groot.

Volgens de gemeente Almere is er op dit moment een piek in de vraag naar paspoorten en rijbewijzen. De gemeente adviseert daarom een paspoort ruim op tijd aan te vragen. Voor wat betreft het rijbewijs is het devies 'blijven proberen'. Vaak komen mensen niet opdagen, waardoor er tussentijds een plekje kan vrijkomen.

[https://twitter.com/HarrySeverens/status/830000239662755840]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel