Leegstand Neringpassage voorbode metamorfose

Lelystad 14 februari 2017
De leegstand in de Neringpassage in Lelystad past bij het beleid van de gemeente om het aantal vierkante meters aan winkels in het stadshart te verminderen en er woningen aan toe te voegen.

Dat zegt VVD-wethouder Janneke Sparreboom in een reactie op het vertrek van de laatste winkel in de straat. De Multivlaai gaat binnenkort weg uit de Neringpassage, zodat alleen een kapper overblijft.

Volgens Sparreboom is het gebouw waarin de ondernemer zit onlangs verkocht. Een nieuwe eigenaar wil het herontwikkelen voor woningbouw op de bovenverdiepingen en uitgaansvoorzieningen op de begane grond. Daarmee verdwijnt een groot stuk leegstand.

Over vier jaar groener en aantrekkelijker
De gemeente gaat het openbaar gebied rond de Neringpassage groener en aantrekkelijk maken. Het kan nog wel een jaar of vier duren voordat deze verandering is afgerond, erkent de wethouder.

De winkelleegstand in Lelystad is volgens de wethouder gedaald van ruim een kwart in 2015 tot onder de vijftien procent nu. Dit ondanks het faillissement en vertrek van zeventien winkels, maar dankzij het opnieuw indelen van het stadshart en afstoten van vierkanten meters. Ook komen er weer meer bezoekers in het centrum.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer