Gemeenteraad worstelt met nieuw onderwijsgebouw

LELYSTAD • Di 14 februari 2017 | 18:43 • Dinsdag 14 februari 2017 | 18:43
De gemeenteraad van Lelystad gaat niet zonder slag of stoot akkoord met een uitgave van ruim 55 miljoen voor een nieuwe onderwijshuisvesting voor het middelbaar onderwijs. Dat bleek dinsdagavond tijdens een tweede bespreking over dit onderwerp.

De kritische opmerkingen vanuit de verschillende partijen hadden betrekking op de hoogte van het bedrag, de aangewezen locatie en het gegeven dat er dan maar één plek voor middelbaar onderwijs in Lelystad bestaat. Twee weken geleden sprak de raad ook al over het voorstel van het college van burgemeester en wethouders. Ook toen leefden er nog veel vragen bij de politiek over de campus. 

Twee nieuwe clusters
Het college wil bij scholengemeenschap De Rietlanden een nieuw scholencomplex bouwen. De drie bestaande scholen De Rietlanden, SGL en Arcus gaan dan op in twee nieuwe clusters: vmbo en havo/vwo. Hier is dan plek voor in totaal 4000 leerlingen. De nieuwe opzet moet de kwaliteit van het onderwijs verbeteren en opleidingen beter laten aansluiten op het bedrijfsleven.

De gemeenteraad spreekt de komende weken nog verder over dit plan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel