Vriendenteam komt geroyeerde Brabantse voetballertjes te hulp

Dronten 15 februari 2017
Een stel oud-voetballers van ASV Dronten 9 springt in de bres voor vier geroyeerde Brabantse voetballertjes. Dat meldt Omroep Brabant.

De jongetjes, die inmiddels bekend staan als 'De Vier van Bladel', werden onlangs door hun club Bladella geroyeerd omdat ze niet genoeg lootjes hadden verkocht. De jeugdspelers moesten van Bladella vijfentwintig loten verkopen, maar raakten er uiteindelijk maar tien kwijt. Daarom moesten ze ter compensatie vijftien euro betalen. Toen ze dat niet deden, werden ze geroyeerd.

De voormalig ASV Dronten-spelers hebben het bestuur van Bladella per brief gevraagd of zij alsnog de onverkochte loten van jongetjes mogen overnemen. Voorwaarde is wel dat de club de jongens weer laat voetballen.

Secretaris Jac van der Aa noemt het sympathiek, maar het is volgens hem geen oplossing. ,,Het is leuk voor de korte termijn, maar lost het probleem niet op. Wij willen dat onze leden iets bijdragen aan de vereniging."

De KNVB heeft het royement van de jeugdspelers overigens woensdag afgekeurd, maar de Brabantse club blijft voorlopig achter zijn besluit staan.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer