Aftrap feestjaar: Noordoostpolder bestaat 75 jaar

Noordoostpolder 16 februari 2017
Burgemeester Aucke van der Werff van Noordoostpolder heeft donderdag het startschot gegeven voor het jubileumjaar van de gemeente. In september viert Noordoostpolder haar 75-jarig bestaan. 

'Buitengewone Stoel'
De aftrap bestond uit de lancering van het magazine 'Buitengewoon Noordoostpolder 75 jaar droog' en de presentatie van 'de Buitengewone Stoel'. Het idee is om met deze stoel door de gemeente te gaan op zoek naar inwoners en ondernemers met een mooi verhaal. Die vertellen ze dan op de stoel terwijl ze worden gefilmd. Hun verhalen worden geplaatst op www.75jaarnoordoostpolder.nl

Kunstenaarsbeweging De Stijl rode draad
Het ontwerp van 'de Buitengewone Stoel' refereert aan kunstenaar Piet Mondriaan. Zijn werk loopt als een rode draad door het jubileumjaar heen. Mondriaan maakte deel uit van kunstenaarsbeweging De Stijl die dit jaar haar 100ste verjaardag viert.

'Mondriaanschilderij'
Volgens de gemeente is zij onlosmakelijk verbonden met deze beweging. Zo is Nagele ontworpen door kunstenaars van De Stijl en ziet het polderlandschap er van bovenaf gezien uit als een schilderij van Mondriaan. Om dat kracht bij te zetten is er tijdens het Tulpenfestival in april een groot 'Mondriaanschilderij' van tulpen te zien. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer