Illegale bedrijven krijgen handhavers op bezoek

URK • Do 16 februari 2017 | 23:40 • Donderdag 16 februari 2017 | 23:40
Ondernemingen die illegaal op Urker bedrijventerreinen zitten, krijgen binnenkort een handhaver op bezoek. Dat zei wethouder Geert Post donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering. Sommige bedrijven moeten er rekening mee houden dat ze moeten verhuizen.

Bijna 60 ondernemingen op de bedrijventerreinen Lemsterhoek, Kamperhoek en Zwolsehoek zijn gevestigd op een plek waar het eigenlijk niet mag, of doen werk dat op die plek eigenlijk niet mag. Volgens de wethouder gaat het niet om zware overtredingen maar de gemeente heeft wel de plicht te regels te handhaven. "Het gaat ons er niet om om ondernemers te pesten, maar ze moeten wel duidelijkheid krijgen waar ze aan toe zijn", aldus Post.

Volgens de gemeente gaat het om hooguit enkele gevallen die moeten verhuizen. Ze krijgen daar twee jaar de tijd voor. De gemeente zal deze ondernemers niet compenseren voor de kosten van de verhuizing.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel