Motie van afkeuring tegen wethouder Geert Post verworpen

URK • Vr 17 februari 2017 | 0:22 • Vrijdag 17 februari 2017 | 0:22
Een motie van afkeuring tegen de Urker wethouder Geert Post is donderdagavond verworpen. Fractievoorzitter Anja Keuter van Unie Gemeentebelangen diende de motie in omdat zij naar eigen zeggen meermaals geen antwoord heeft gekregen op vragen van haar partij over de aanleg van de nieuwe onderhoudshaven op Urk. Keuter stelt verder dat de wethouder haar onder druk heeft gezet om af te zien van een gesprek over die buitendijkse haven tussen de gemeenteraad en de provincie.

Wethouder Post stelde naar eer en geweten te hebben gehandeld. Volgens de wethouder zou het beantwoorden van de vragen van Keuter het proces rondom de aanleg van die haven belemmeren.

De motie van afkeuring werd enkel gesteund door mede-opsteller CDA en de UGP. De andere partijen in de gemeenteraad van Urk stemden tegen de motie. De andere fracties vonden de beschuldigingen van Unie Gemeentebelangen veel te zwaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel