Extra dag lawaai op Almeerderstrand

ALMERE • Vr 17 februari 2017 | 10:51 • Vrijdag 17 februari 2017 | 10:51
Op het Almeerderstrand staan dit jaar niet drie maar vier festivals die een hoop lawaai mogen maken. Dat laat de gemeente weten. Het gaat om ZAND, het Free Festival, Megabase en Hardshock.

Volgens de regels zijn vier evenementen eigenlijk helemaal niet toegestaan. De gemeente moet dan ook een truc uithalen om dit alsnog voor elkaar te krijgen. Megabase en Hardshock worden georganiseerd door één en hetzelfde bedrijf, en zullen nu daags na elkaar plaatsvinden. Daardoor worden ze aangemerkt als één evenement dat twee dagen duurt. 

Het alternatief, één van de festivals afwijzen, noemt de gemeente onwenselijk. Er wordt gevreesd voor zowel juridische stappen als imagoschade. 

Met ZAND en het Free Festival is in het verleden afgesproken dat zij tot en met 2017 op het Almeerderstrand terechtkunnen. Hoeveel luide evenementen vanaf 2018 op het strand mogen plaatsvinden, moet de gemeenteraad binnenkort gaan bepalen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel