'Rotonde Koningin Julianastraat komt op geplande plek'

Emmeloord 17 februari 2017
De nieuwe rotonde bij de Espelerlaan, Koningin Julianastraat en Onder de Toren in Emmeloord komt op de geplande plek. Dat heeft het college van b en w van Noordoostpolder besloten. 

Omwonenden willen graag dat de rotonde iets opschuift, omdat ze bang zijn dat verkeer te dicht langs hun huis komt. Daarnaast verwachten ze een waardevermindering van hun huis en denken ze dat het moeilijk wordt om van en naar huis te gaan. Daarom zijn de omwonenden tegen het plan in bezwaar gegaan. Volgens het college is ze met de Emmeloorders in gesprek gegaan om hen tegemoet te komen. Dat is niet gelukt, omdat de omwonenden onderling tegenstrijdige belangen zouden hebben.

Hoewel het college de locatie van de rotonde niet verandert, zegt ze wel te kijken naar aanpassingen. Zo zou de rotonde verkleind kunnen worden om zo de afstand tot omwonenden te vergroten. 

Het bezwaar van de  Emmeloorders ligt nu bij een bezwaarschriftencommissie. Afgelopen woensdag was er een hoorzitting tussen de omwonenden en de gemeente. Naar verwachting komt de commissie over een paar weken met een advies. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer