Architecten geven groen licht voor nieuwbouw

EMMELOORD • Vr 17 februari 2017 | 14:40 • Vrijdag 17 februari 2017 | 14:40
Het Groenhorst College en de Stichting Philadelphia in Emmeloord kunnen allebei gaan bouwen op de oude plek van de Prins Willem Alexanderhal in Emmeloord. Dat laat de directeur van de school weten na architectonisch onderzoek.

Op het stuk grond achter het Groenhorst College gaat de school uitbreiden met 700 vierkante meter. Daarnaast gaat Stichting Philadelphia een woonvoorziening bouwen voor mensen met een beperking. 

Uitbreidingsplannen
Het Groenhorst had plannen om op de oude plek van de sporthal uit te breiden, maar toen bleek dat die grond al was toegezegd aan Philadelphia. Een architectenbureau heeft nu beoordeeld dat beide instanties er terecht kunnen.

Skaters en biljarters moeten verhuizen
In samenspraak met de gemeente Noordoostpolder is besloten de plannen door te laten gaan. Het Groenhorst College verwacht dat de bouw volgend jaar af is. Door de nieuwbouw moeten de skatebaan en de biljartvereniging verhuizen. De gemeente Noordoostpolder laat weten de skaters en biljarters daarbij te helpen. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel