PVV stelt vragen over rubberkorrels in kunstgras

ALMERE • Vr 17 februari 2017 | 14:33 • Vrijdag 17 februari 2017 | 14:33
De Almeerse PVV heeft vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld over Almeerse kunstgrasvelden met rubber erin. Woensdagavond meldde Zembla dat rubberkorrels op kunstgrasvelden mogelijk tóch schadelijk zijn voor de gezondheid.

Onderzoek van de Vrije Universiteit van Amsterdam op basis van proeven met zebravissen zou dat uitgewezen hebben. Met name voor kinderen zou het gezondheidsrisico's opleveren. Eind vorig jaar meldde het RIVM nog dat het spelen op kunstgras met rubberkorrels veilig is. 

De PVV wil weten of het college de uitzending als aanleiding ziet om het beleid rondom de kunstgrasvelden aan te passen. Als het college er niet mee aan de slag gaat speelt het volgens de partij met vuur en neemt ze geen verantwoordelijkheid. De PVV vraagt de burgemeester en wethouders binnen een week in kaart te brengen wat vervanging van de velden zou kosten. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel