Sabotagebever knaagt Floriade-bomen om

ALMERE • Za 18 februari 2017 | 13:46 • Zaterdag 18 februari 2017 | 13:46
Een bever houdt de gemoederen bezig op het nieuw aan te leggen Floriade-terrein in Almere. Het knaagdier zet zijn tanden namelijk graag in bijzondere bomen met historische waarde. De Floriade is zelf ook bezig met het kappen van bomen. Bomen met een blauwe stip moeten blijven staan, maar de bever trekt zich daar niks van aan. 

''Of de bever is kleurenblind of hij snapt ons systeem niet'', grapt landschapsarchitect Niek Roozen van de Floriade. De dag nadat de stippen waren geplaatst begon het knagen. Toch vindt Roozen het jammer dat sommige bomen kapot geknaagd zijn. 

Verse takjes
Naast de bijzondere bomen worden stapels met verse takjes van verschillende boomsoorten neergelegd. ''Het doel is om de bever te voeren, hem af te leiden van de bomen doe we willen beschermen.'' De oplossing lijkt te werken. Er wordt geknaagd aan de takken en de bijzondere bomen zijn niet verder aangetast.

De landschapsarchitect zou het mooi vinden als het knaagdier op het Floriadeterrein kan blijven wonen. ''Het is eigenlijk hartstikke bijzonder dat de bever hier is.''

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel