Shoppen moet een beleving worden

Zeewolde 20 februari 2017
Het centrum van Zeewolde moet flink veranderen, wil het toekomstbestendig zijn. De Bedrijfskring Zeewolde wil een opknapbeurt, na groot onderzoek. Voorzitter Wim van den Noort verklapte bij Omroep Flevoland al enkele onderdelen van de zogenoemde 'actiewijzer' over de toekomst van het centrum.

Winkelcentrum moet compacter
Eén van de punten is dat overbodige vierkante meters moeten verdwijnen. Het gaat dan vooral om winkels buiten het centrum, die zouden moeten verhuizen naar het stadshart. 

'Winkelen moet een beleving worden'
Het winkelen moet in Zeewolde moet meer een beleving worden, aldus de bedrijfskring. "Zeewolde heeft een type centrum dat is gericht op service en shoppen, en daar moet je ook bijzondere dingen gaan doen", aldus Van den Noort. Hij denkt onder meer aan aanpassing van het lichtplan en het geluid. Winkeliers moeten ook opleidingen krijgen om met winkelend publiek om te gaan, zeker ook vanwege het toerisme in het gebied.  

Deze week uitkomsten onderzoek
In het onderzoek zijn winkeliers aan het woord gelaten, maar ook deskundigen en het publiek. De resultaten worden woensdag gepresenteerd aan de ondernemers en donderdag in een persconferentie. De uitkomsten gaan daarna naar de politiek.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer