"Het lijkt wel alsof de tamtam rondgaat"

ALMERE • Ma 20 februari 2017 | 21:52 • Maandag 20 februari 2017 | 21:52
Sonja Vervetjes heeft net haar bloemenzaak geopend in de Almeerse Zadelmakerstraat. "Het lijkt wel alsof de tamtam rondgaat," zo omschrijft ze de eerste weken. Ze ziet veel klanten die vroeger ook de oude locatie van de zaak bezochten. Dat was in een glazen kiosk in de buurt van het Belfortplein.

Veelbelovend
Nadat de bloemenzaak daar moest vertrekken, zat Sonja anderhalf jaar zonder winkel. Nu de economie aantrekt, is ze met nieuwe energie weer aan de slag gegaan in de Zadelmakerstraat. De eerste periode noemt ze veelbelovend. 

Gewoon proberen
Aan de randen van het Almeerse centrum zijn de laatste tijd meerdere nieuwe winkels verschenen. “Ik denk dat de mensen toch weer iets meer durven. Ze proberen het gewoon,” zegt Sonja over die ontwikkeling. 

Bos bloemen
Zelf is ze erg blij weer in een bloemenzaak te staan. Ze zegt ook goed te kunnen merken dat mensen weer wat meer geld overhebben voor een bos bloemen.

Deze week gaat Omroep Flevoland langs bij verschillende kleine ondernemers die net een winkel zijn begonnen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel