"Het lijkt een beetje op De 9 Straatjes"

ALMERE • Di 21 februari 2017 | 13:59 • Dinsdag 21 februari 2017 | 13:59
Aan de randen van het Almeerse stadshart openen de laatste tijd verschillende kleine winkels hun deuren. De leegstand van de afgelopen jaren neemt langzaam maar zeker af. Deze week gaat Omroep Flevoland langs bij een aantal van die startende ondernemers.

De 9 Straatjes
Eén van die ondernemers is Frank Kersting. Hij is in de Bottelaarpassage een schoenenwinkel gestart. "Het lijkt een klein beetje op De 9 Straatjes in Amsterdam. Hier zitten de kleine ondernemers en aan de andere kant het grootwinkelbedrijf."

Voor Kersting is het niet de eerste winkel. Ook in Amsterdam Osdorp runt hij een schoenenzaak. De Almeerse Bottelaarpassage is volgens hem een goede plek voor een tweede winkel.

Einde kredietcrisis
"Ik denk dat het een beetje het einde is van de kredietcrisis. Je ziet dat mensen weer zin hebben om wat te kopen en te winkelen. Het is hier bovendien een leuk en overdekt gebied. Dat trekt met slecht weer ook mensen hiernaartoe."

Volgens Kersting is het nu tijd dat de ondernemers de handen ineen slaan om meer klanten te trekken. Hij heeft er vertrouwen in dat dit ook gaat lukken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel