Winkeliers Waagpassage in onzekerheid over toekomst

Lelystad 21 februari 2017
Verschillende ondernemers in de Waagpassage in Lelystad verkeren in onzekerheid over de toekomst van hun winkel. Dinsdag werd bekend dat het huurcontract van Stichting 't LAPP plotseling is opgezegd. Het artistieke platform kreeg te horen dat het winkelpand verkocht is aan een andere vastgoedbeheerder. 

Niets gehoord
Andere winkeliers vragen zich nu hardop af welke gevolgen dat voor hen heeft. Dit omdat hun panden in hetzelfde gebouw zitten. De ondernemers zeggen dat ze zelf niks gehoord hebben over eventuele veranderingen. Ook het nieuws over het beëindigen van het huurcontract van 't LAPP kwam als een verrassing. In het winkelblok zitten onder meer een stomerij, een toko, een seksshop en een snackbar.

Vertrek
Stichting 't LAPP, die workshops en evenementen in de kunst en cultuur organiseert, moet 20 maart het pand aan de Waagpassage verlaten. Volgens een woordvoerder van het bestuur kwam deze verandering onverwacht. De verhuurder zou in het verleden mondeling hebben toegezegd dat ze voor langere tijd mochten blijven.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer