Veel aanmeldingen voor De Nieuwe Molenaars

Zeewolde 21 februari 2017
Tientallen inwoners van Zeewolde en Almere hebben zich dinsdagavond opgegeven om een stukje van één windmolen te kopen. Deze investering geeft ze in de toekomst het recht om mee te praten over het nieuwe Windpark Zeewolde. 

In de Open Haven werd 'De Nieuwe Molenaars' opgericht, een burgercoöperatie van Windpark Zeewolde. De leden van de coöperatie worden aandeelhouder in het windpark dat in Zuidelijk Flevoland gebouwd gaat worden. De huidige 220 windmolens in het gebied zullen in de komende vijf jaar verdwijnen om plaats te maken voor 93 grotere en moderne turbines. Iedereen die zich nu inkoopt, kan straks ook van de opbrengst van het nieuwe park profiteren. 

Uiteenlopende redenen
Geïnteresseerden die dinsdag afkwamen op de voorlichtingsavond hebben verschillende redenen om lid te worden van de nieuwe coöperatie. Ze werken mee aan duurzame projecten in hun buurt, vinden schone energie belangrijk of willen geld verdienen door rendement te krijgen op wat de molens gaan opleveren. Voor dat laatste moeten de leden dan wel ook zelf geld inleggen.

Wethouder Gerben Dijksterhuis uit Zeewolde was de eerste die zich aanmeldde als 'Nieuwe Molenaar.' Het is de bedoeling dat er uiteindelijk zo'n 1000 deelnemers gevonden worden.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer