Extra parkeerplaatsen Jumbo Urkerhard niet nodig

Urk 22 februari 2017
De Jumbo op Urk hoeft geen extra parkeerplaatsen te regelen bij Winkelcentrum Urkerhard. Dat heeft de Rechtbank Midden-Nederland besloten.

Appartementencomplex
Bij uitbreiding van een winkel moeten er meestal ook extra parkeerplaatsen komen. De eigenaar van de supermarkt heeft daarom zes parkeerplekken voor eigen medewerkers gehuurd in een nabijgelegen appartementencomplex.

De Winkeliersvereniging Urkerhard was het hier niet mee eens en spande een rechtszaak aan, omdat deze parkeerplaatsen niet openbaar zijn.

Genoeg parkeerplaatsen
Hoewel de rechter de winkeliersvereniging op dit punt gelijk geeft, hoeft de supermarkt toch geen extra parkeerplaatsen te verzorgen. Dat komt omdat er vlakbij de supermarkt genoeg andere openbare parkeerplaatsen beschikbaar zijn, aldus de rechter.

Verzet
De winkeliersvereniging heeft zich lange tijd verzet tegen de uitbreiding van de Jumbo. Dit omdat daarvoor een open doorgang is verdwenen. Het is nu een overdekte passage met schuifdeuren. Volgens de winkeliersvereniging zorgt dit ervoor dat andere winkels nu minder voorbijgangers trekken.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer